2011. augusztus 3.

A jövő idő elkezdődött

Az ügy jobbik szereplője

Balázs József (Fidesz) azt mondta Juhász Oszkárnak (Jobbik) – szó szerinti idézet következik -: "Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás.”
Most nem Balázs József nyelvi felkészültségén akarok szörnyülködni (elvégre miért is tudna jobban magyarul, mint a képviselőtársai, polgármestertársai, párttársai vagy épp voltt pártársa, az álamfő?), még csak nem is azon a bicskanyitogató dölyfön, ami a szavaiból árad - amúgy is többhetes történet ez már, mindenki ismeri -, hanem a sztori folytatása az igazán érdekes.
Juhász Oszkár, az újdonsült gyöngyöspatai polgármester ugyanis feljelentette Balázs Józsefet (Nagyréde polgármestere, országgyűlési képviselő és az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja) ezek miatt a telefonon elhangzott szavak miatt, mert úgy vélte, hogy Balázs visszaél a funkciói nyújtotta lehetőségekkel, meg akarja vonni a törvény szerint járó támogatást Gyöngyöspatától, ezzel pedig bűncselekményt követ el. A Központi Nyomozó Főügyészség tegnap nyilvánosságra hozta, hogy elutasítja a feljelentést. Nem történt bűncselekmény, nemcsak azért, mert az ügyészség szerint nem állapítható meg, hogy Balázs József „milyen minőségében járt el” és „milyen konkrét támogatás” megvonását helyezte kilátásba, hanem azért sem, mert „a fenyegetés a jövőre vonatkozott”.
Tanulság: ha konfliktusunk támadna a haragosunkkal, vigyázzunk, ne azt mondjuk neki, hogy „Megöltelek, Lali!”, mert ez fenyegetésnek minősül, hanem azt, hogy „Megöllek, Lali!” vagy még inkább „Meg foglak ölni, Lali!” – mert ez a jövőre vonatkozik, és semmi baj vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats