2012. október 30.

Jogorvoslatnak helye nincs


A kormány azért mond le az IMF-pénzről  és azért fizet (illetve persze mi fizetünk, tízmillióan) inkább dupla kamatot a máshonnan felvett hitelekért, hogy a Valutaalap ne láthasson bele a – cinkelt – kártyáiba. Alighanem ugyanez a mozgatórugója a választási eljárási törvény tervezetének a 4. §-ában foglaltaknak is, amelyben rögzítik, hogy a választás külföldi megfigyelőit a Nemzeti Választási Központ elnöke – jogorvoslati lehetőség nélkül  – bármikor törölheti a nyilvántartásból (már ha egyáltalán felveszi abba).



„4. A nemzetközi megfigyelő
4. § 
(1) Nemzetközi szervezet vagy állam Nemzeti Választási Központ által — a választások megfigyelése céljából  nyilvántartásba vett megfigyelője
[...]
(2) A Nemzeti Választási Központ a nemzetközi megfigyelőkről nyilvántartást vezet. 
[...]
(3) A nemzetközi megfigyelő nyilvántartásba vételéről, valamint nyilvántartásból való törléséről a Nemzeti Választási Központ elnöke dönt, a döntés ellen nincs helye jogorvoslatnak.”

A miénknél őszintébb diktatúrákban legalább előre bejelentik, hogy a választáshoz senkinek semmi köze, külföldieknek coki. Nálunk ezt egy törvénybe rejtve teszik meg, sunyin és gyáván. 
És úgy fest: ugyanannyira következmények nélkül, mint a regisztráció alkotmányba iktatását, a szabad választás ellehetetlenítését, a jogállam módszeres szétverését. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats