2010. november 21.

A következő lépés

Mint tudjuk, május óta nem történik más, mint a Magyar Emberek áprilisban kinyilvánított akaratának a beteljesítése. Azért van a kétharmad (Köztársasági Elnökünk szép szavával: négyharmad), hogy éljünk vele, nincsenek szent tehenek, nincsenek tabuk - ahogy Miniszterelnök Úr mondta épp a közelmúltban.
Ennek szellemében tízmillió Magyar Ember legsürgetőbb vágya teljesül március 15-ére: lesz végre Szerethető Alkotmányunk. Épp ezért érthetetlen és mélyen felháborító, hogy még mindig az a helyesírási szabályzat van érvényben, amelyet 1984-ben (!) szerkesztett a Magyar Tudományos Akadémia. Közismert, hogy a Magyar Emberek semmiféle lelki közösséget nem éreznek ezzel a sztálinista helyesírással, és ott próbálnak ellene tenni, ahol csak tudnak. Örvendetes, hogy ebbeli erőfeszítéseiket a legmagasabb helyen, a Köztársasági Elnöki Hivatalban is cselekvően támogatják: olyan alkotmányozási javaslatot készítettek Schmitt Pál iránymutatásai alapján, amelynek szövegében nyoma sincs a megdöntött rendszer talpnyalói által kiötlött, idegen érdekek szolgálatában álló, elavult és gyűlölt nyelvtani és nyelvhelyességi szabályoknak, hanem minden ízében új, eredeti, kreatív és Magyar.
Napnál világosabb, hogy minek kell következnie ebből: a Nemzeti Ügyek Kormánya a Köztársasági Elnök Úr világos direktívái alapján foglalja törvénybe az Új Magyar Nemzeti Helyesírás alapelveit, és január elsejei hatállyal tegye kötelezővé, határainkon innen és túl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats