2011. január 9.

Yes, they fucked it up

Fellegi Tamás elismerte, hogy ő mondta egy protokollvacsorán az ominózus mondatot a médiatörvénnyel kapcsolatban: „OK, we fucked it up” – de egyben azt is közölte, hogy ezt nem a tokaji aszú hatására, hanem színjózanul tette, és nem a törvény tartalmára, hanem csak a kommunikálására értette. Merthogy a törvénnyel semmi baj - szigorúbb ugyan, mint más országokéi, de kizárólag azért, mert „meg kell védeni az embereket az antiszemitizmustól és a cigányellenességtől”.
Derék dolog. Kár, hogy nem előbb jutott eszükbe.
Akkor például Vona Gábornak nem lett volna alkalma többször is - és teljes joggal - elmondania, hogy a Fidesz-kormány a Jobbik programjából dolgozik, azt valósítja meg.
Akkor a betiltott Magyar Gárda tagjai is a bíróság előtt állnának rasszista bűncselekménnyel vádolva, és nem csak a tőlük rettegő, ellenük (támadva) védekező cigányok.
Úgyhogy nem hat túl hitelesen Fellegi miniszter úr szövege. Ennek a törvénynek az ihletője nem a rasszizmusellenesség, hanem a média kordában tartásának fékezhetetlen vágya volt. A „minden a miénk, a sajtó is”, az „aki nem azt mondja-írja, amit mi diktálunk neki, annak kuss legyen” imperatívusza.

Hogy a világbotrány lecsengése után mire mennek majd a törvényükkel, azt még nem tudni, de hogy az időzítését tényleg nagyon elfuckták, az biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats