2011. január 3.

Ez volt a céljuk

Kiss Norbert.
Jegyezzük meg ezt a nevet! A viselője, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hivatalvezetője, Schmitt Pál eddigi személyi titkára, alighanem sokra fogja még vinni. Merthogy az m1-en ma reggel Süveges Gergő a kezében tartott, az újévi Schmitt Pál-beszéd – 17 helyesírási hibát tartalmazó – korrektúráját mutatva azt kérdezi tőle, hogy mi a véleménye erről az „állati kínos”, „hibáktól hemzsegő borzalom”-ról, és erre ő a következőket képes válaszolni: „Nézze, én annak örülök a legjobban, hogy végre Magyarországon elkezdődött egy olyan időszak, ahol a magyar nyelvvel és helyesírással ilyen aktívan foglalkoznak. Ez volt a célunk.” (0:32-0:41)


Lássuk be, ez már-már imponálónak nevezhető. Aki ennek a mondatnak a megalkotására és kimondására képes és hajlandó, az valószínűleg bármilyen feladatra használható.

Az előző köztársasági elnök Sólyom László volt, hivatalvezetője pedig Paczolay Péter. A jelenlegi államfő Schmitt Pál, az ő hivatalát ennek megfelelően Kiss Norbert vezeti. Az arányok tehát nagyjából megmaradtak.

Csak nehogy valakinek eszébe jusson, hogy az akkori hivatalvezető az Alkotmánybíróság elnöke lett, és ebből következtetéseket vonjon le a jövőre nézve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats