2011. május 17.

Egy területen végre emancipáció lesz

Egyszer már írtam – elképedve és kétségbeesve – arról, hogy a magyarok 47 százaléka visszaállítaná a kötelező sorkatonaságot, amelyet 2004-ben végre megszüntettek.
És most jó esély van rá, hogy ennek a 47 százaléknyi, aljas módon megtévesztett vagy végtelenül buta embernek teljesül a kívánsága: a honvédelmi tárca kidolgozott egy törvénytervezetet, amely szerint „rendkívüli helyzet” esetén visszaállítják a hadkötelezettséget. (És hogy épp mikor lesz rendkívüli a helyzet, azt persze majd ők döntik el.)
A sorozás pedig minden 18 és 40 év közötti „egészséges állampolgár”-ra vonatkozik – vagyis a nőkre is. Igen, a nőkre is.

Időről időre győzködni próbálom magam, hogy ennek a korlátokat nem ismerő kétharmadnak az ámokfutása most már biztos véget ér, hogy a jogállam lebontása és a demokrácia felszámolása útján most már tényleg elértünk addig a pontig, amelynél tovább még ők sem merészkednek.
De nem, megállíthatatlanok.

Úgyhogy már csak Hende miniszter hasonlóan kiváló elődjének, Für Lajosnak a hajdani fohásza segíthet: „Isten irgalmazzon nekünk, szegény, szegény magyaroknak!”

2 megjegyzés:

  1. Hát ha már 16 évesen befejezik az iskolát, az egyetem meg úgyis fizetős lesz, akkor hovamáshova mehetnének, mint a hazát védeni. Körkörösen.

    VálaszTörlés
  2. Módosító indítvány: 16 éves kortól legyen hadkötelezettség. Az is igen szimpatikus a tervezetben, hogy a politikai elit tagjai - az ilyen, olyan, amolyan képviselők, polgármesterek - nem sorozhatók be, elvégre mi lenne a hazával nélkülük, rendkívüli helyzetben.

    VálaszTörlés

Free counter and web stats