2010. június 29.

Elgondolkoztam:

Milyen lehet Orbán Viktornak lenni? Milyen lehet Mindenhatónak lenni?
Vajon mit gondolhat egy ember a hatalma határairól, ha például az a teljesen képtelen ötlete támad, hogy egy Schmitt Pál legyen a Magyar Köztársaság elnöke, és amikor másoknak is elmondja az ideáját, nem általános röhögés támad csak körülötte, hanem pár nap múlva a Magyar Országgyűlés két frakciójának valamennyi tagja megszavazza ezt?
Vajon mi akadályozhatja meg abban, hogy legközelebb ne kísérletezzen még tovább? Hogy, mondjuk, ne személyt jelöljön valamilyen komolyabb funkcióra, hanem például a legkisebb gyereke aranyhörcsögét? Vagy Kandúr Bandit? Vagy a XII. kerületi turult?
Szóval mi lesz, ha egyszer nemcsak ilyen szemérmetlenül cinikus lesz, hanem tényleg meg is őrül? Észre fogjuk venni?

5 megjegyzés:

  1. az egyik dolog, hogy a magyar jobboldal nem tud a maga portájáról egy Göncz Árpád-kaliberű embert előkapni erre a posztra, mert nincs nekik olyan.
    A másik,hogy a felhozatalból miért pont ezt a figurát delegálták... azt hiszem ez a jobboldal többsége számára is rejtély. A konzi megpróbál valamilyen racionális magyarázatot adni, aminek erősen magyarázomabizonyítványomat jellege van, de legalább megpróbálják

    VálaszTörlés
  2. No igen, attól a cikktől csak a hideg fejet meg a higgadtságot irigylem – de valójában semmi más, mint egy találékony kísérlet arra, hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. Abból az előfeltevésből indul ki, hogy az nem lehet, hogy Viktor bohócot csinálna belőlünk, fideszesekből, hűséges híveiből is. Tehát biztos nyomós oka van, ha így tett, ő sokkal távolabbra lát, mint mi, nyilván ezért erőltette ránk a Palit.
    Pedig alighanem semmi egyébről nincs szó, mint amit ő maga mondott, amikor hazatért Bulgáriából: „Olyan személyt jelöltem köztársasági elnöknek, akit a következő néhány év munkájának szempontjából a legalkalmasabbnak ítéltem.”

    VálaszTörlés
  3. Ja a lényeget elfelejtettem: nehéz komolyan venni egy cikket, amelynek a szerzője elképzehetőnek tartja azt a jelenetet, amint Orbán Viktor felkéri Halmai Gábort köztárssági elnöknek. Sőt még azt is, hogy Halmai bólintana Orbán feltételeire.

    VálaszTörlés
  4. Djuvicnak: tényleg, a múlt idő jogos. Lásd a következő posztot.

    VálaszTörlés

Free counter and web stats