2010. június 25.

Az emberek embere

Meghallgatta a Fidesz-frakció Orbán Viktor államfőjelöltjének, Schmitt Pálnak az elképzeléseit, hogy megtudja, vajon jól választott-e a miniszterelnök. Kiderült: igen.



Schmitt ugyanis kijelentette: „Nem akarok elefántcsonttoronyban ülni, ha megválasztanak államfőnek, az emberek embere akarok lenni.”

Már 2002-ben, független főpolgármester-jelöltként is az emberek embere volt

Még vonzóbb lehetett a képviselők számára, hogy nem akar sem ellensúly, sem a kormány törvényalkotási lendületének a gátja lenni. Például az új alkotmánynak is nagyon drukkol, amelynek olyannak kell lennie, hogy „össze lehessen vetni az Aranybullával, a vérszerződéssel” .
És – lám -, mennyire nincs igazuk azoknak, akik Orbán bábjának, fejbólintójánosának nevezik Schmittet: ő máris eltér pártbeli főnöke elképzeléseitől. Míg O. V. csak a háromharmadnyi magyar ember miniszterelnöke kíván lenni, addig Sch. kifejtette a meghallgatáson, hogy ő bizony a négyharmadot fogja képviselni, a határon túliakat is.
És ő a személyi jelölések előtt konzultálni fog majd, nem úgy, mint az elődje - azért, hogy „ne menjenek el egymás mellett a hatalmi ágak”. (Ez annyira mély, hogy nem is értem - de nagyon szép, az biztos.)
Jövőbeli elnöki ténykedése prioritásai között megemlítette, hogy mivel „az édes magyar nyelv rossz állapotban van”, ő majd felkarolja, akárcsak a fiatalságot: „a magyar gyerek miért ne legyen egészséges és csinos?”, valamint az oktatás színvonalának emeléséért is dolgozna: „Vajon ki akadályozhatna meg abban, hogy a nagy elnök elmenjen egy általános iskolába vagy akár egy óvodába a kicsikhez?” Ő majd elmegy. És attól nyilván ugrásszerűen megnő az oktatás színvonala.

Itt még Alsóörsre megy, nem óvodába

Közvetlen, személyes, megindítóan emberi hangot ütött meg párttársai között a potenciális elnök, amikor arról beszélt, hogy „ha már a Jóisten rám testálja az elnökséget, csinálni, bírni fogom, a feleségemmel, a first ladyvel
együtt."
Még abba az intim titokba is beavatta a hallgatóságot, hogy ők soha nem fekszenek le haraggal. „Ezért lefekvés előtt mindig van puszi vagy kézfogás” – és hogy a meghatottság csendjét oldja, pajkos-tréfásan hozzátette: „hát, mit mondjak, már öreg ember vagyok”. Derültek is a képviselők roppantmód.
A spontán taps sem maradt el, amikor arról beszélt az eddigi legsportosabb köztársaságielnök-jelölt, hogy bár ma még csak negyven fekvőtámaszra képes, „de őszre már ötvennél fogok tartani, az hétszentség!”
Nem meglepő tehát, hogy Semjén Zsolt lelkesen mondta: „Itt az ideje annak, hogy az arisztokratikus attitűd helyett a plebejus attitűd érvényesüljön, olyan köztársasági elnök kell, aki közülünk való” és „a Szentírás erejéből élő ember”.
Lázár János frakcióvezető pedig erősen bízik abban, hogy már az elnökválasztás első fordulójában megszületik a kívánt eredmény, és így a minden szempontból legmegfelelőbb ember fogja megtestesíteni a nemzet egységét.
A Multireklám a jövőbe látott

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats