2012. augusztus 28.

Ami ma már elképzelhetetlen


A most előkerült OSA-videó  legnagyobb szenzációja a Kállai Ferencet hallgató közönség összetétele. Akkor még képesek voltak egy levegőt szívni, sőt beszélgetni egymással olyanok, akik ma már ránézni sem hajlandók a másikra és lehetőleg börtönben szeretnék látni mielőbb.
Kállai Ferenc pedig ebben a ma már „békebelinek” tűnő korszakban is meglátta a készülő szomorú jövőt.

7 megjegyzés:

  1. Sunyi pillantások...elárulnak mindent!FERI, FANTASZTIKUSAN ISMERTED AZ EMBERT!

    VálaszTörlés
  2. Ehhez 1993-ban, amikor a FIDESZ népszerűsége a csúcson volt, egy zseniáéis művész érzékenysége kellett!

    VálaszTörlés
  3. Antall József kedvelte Orbán Viktort, még akkor is amikor az hazugnak nevezte, volt annyira úriember, hogy túllépett rajta, mert a politikai támadásokat nyilván a politika tulajdonságának tartotta, a Nemzet fő ellensége 1993-ban nem a kis Fidesz, hanem az SZDSZ és MSzp voltak, hamar egymásra is találtak, az volt az igazi botrány, amikor a legnagyobb kommunista ellenes párt , az SZDSZ, akik a Szer kedvencei is voltak, összeálltak a leggyűlöltebb ellenségeikkel... amikor a nép visszaszavazta a kommunistákat, hihetetlen letargia lett úrrá az értelmiségen, (ami nem csoda, mert már a szocializmusból eredően volt gyakorlatuk benne...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Niamesi Trixal, 1993-ban valószínűleg Ön sem gondolta a "kis Fidesz"-ről, hogy az épp kibontakozó jogállamot és annak intézményeit egyszer majd éppen ők fogják lerombolni, és egyszer majd éppen ők lesznek azok, akik a posztszovjet utódállamok némelyikében tapasztalható egyszemélyi, autokratikus rendszert próbálják lemásolni - sajnos sikerrel. És épp a Fidesz lesz az, amely Nyugatról Keletre tolja át ezt az országot.

      Törlés
  4. A látszat most ez, nem lehet tudni O.V. milyen stratégiát követ, egy politikusnak nem a kisemberek nyavajgásának
    hatására kell a céljait kialakítania, viszont hasznos, ha ezt hazudja, Viszont itt még ez a hazugság sincs meg...
    A legkönnyebb analógiás vádakat hangoztatni... Nem lehet tudni pontosan mi is történik, Nem arról van szó inkább, hogy a szocializmusban felnőtt, "diktatúramegszűnésben" szocializálódott értelmiség nem képes a saját szabados, még azokból az időkből származó illúzióin túllátni ? A kegyetlen nyugati valóságig, nem pedig az arról szóló demokratikus mesékig ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki nem akarja észrevenni Orbán hazugságait, ha valaki "szabados illúziónak" nevezi a diktatúra megvetését, ha valaki a nyugati demokráciát mesének tartja, a keleti despotizmusról viszont szava sincs - annak tiszteletben tartom ugyan a véleményét, de nem szállok vele vitába, mert felesleges, olyan kilátástalanul messze van egymástól az álláspontunk.
      Köszönöm a hozzászólásait.

      Törlés

Free counter and web stats