2010. június 4.

Az "Ennél hülyébb ország nincs" sorozatból

Nemzetiszín keretben jelent meg a trianoni emléknapot kihirdető Magyar Közlöny
[origo]2010. 06. 04., 17:42

Rendhagyó külalakkal jelent meg a pénteki Magyar Közlöny, amelyben közzétették azt a törvényt, amely a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját. A szöveget - a kiadványban megszokottól eltérően - nemzetiszín keret fogja közre.
A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadónál az [origo]-val pénteken azt közölték, hogy a kiadvány tartalmát a Miniszterelnökség szerkeszti. A Magyar Közlöny felelős szerkesztőjének néhány nappal ezelőtt nevezte ki Navracsics Tibor közigazgatási miniszter Borókainé Vajdovits Évát, aki Borókai Gábornak, a Heti Válasz főszerkesztőjének, az első Orbán-kormány szóvivőjének a felesége.

Az országgyűlés május 31-én fogadta el a törvényt, amelyre a Fidesz és a KDNP tett javaslatot. A Fidesz és KDNP mellett igennel szavazott a Jobbik, illetve az MSZP-s Juhász Ferenc és az LMP-s Schiffer András képviselő. Az MSZP-ből 55-en a nem gombot nyomták meg, az LMP-bõl 12-en tartózkodtak. A nemzeti összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvénnyel az országgyűlés kinyilvánította, hogy "a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, amelynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme".

2 megjegyzés:

  1. Nincs türelmem tovább bogarászni, hogy az elmúlt dicsőséges nyolc évről van-e valami vitriolos megjegyzése a csapatnak...

    VálaszTörlés
  2. Nagy öröm, hogy mégis meggondolta magát, kedves ÉvaZsuzsanna! (Lásd A komcsi nímandok gyülekezetei című bejegyzéséhez fűzött kommentjét.)

    VálaszTörlés

Free counter and web stats