2011. szeptember 1.

Pecunia olet

Régi kedvencem, Hoffmann Rózsa - a következő nemzedékek elzombisításával megbízott államtitkár - a szokottnál is nagyobbat dobott tegnap:

Kedves Gyerekek!
Szeretettel köszöntelek Benneteket a 2011-12-es tanév kezdetén!
A nyáron Erdélyben jártam. Bizonyára sokan hallottatok már róla, hogy ott Böjte Csaba ferences atya – életeket mentve - több ezer árva, elhagyott, nagyon szegény gyereknek ad otthont, szeretetet, betevő falatot. Egyik otthona épp a magyarság évente megrendezett nagy búcsújárásának helyszínén, Csíksomlyón található. Évek óta gyűjti a gyerekeknek a ruhát, az élelmet, a tankönyvet, a játékot, s ők igen jó eredménnyel tanulnak, odaadással segítenek, járnak templomba, vesznek részt minden egyházi és magyar nemzeti ünnepen. A gyerekek örömét csak az árnyékolja be, hogy a ruhájuk, a cipőjük ahány, annyiféle, s igazából nincs is ünneplőjük: nem tudnak szép népviseletbe öltözni s úgy menni a templomba, az ünnepélyre, ahogy a többi odavalósi magyar gyerek.
Így kell-e ennek lennie? Csaba testvér imáit talán nem hallgatja meg a Jóisten? Dehogynem! Csak éppen most Titeket szólít meg: tegyetek jót! Támogassátok fejenként legalább 100-100 forintottal csíksomlyói nehéz sorsú társaitokat! Hogy az ünnepnapok alkalmával felvehessék a Tőletek ajándékba kapott székely ruhákat!
Tavaly ősszel a vörösiszap károsultjainak karácsonyi ajándékaira példás összefogást és segítőkészséget mutattatok: a 100 forintjaitokból akkor összegyűlt hatalmas összeg időben célba ért, s most is célba fog érni. Erre – a magamén kívül - Mádl Dalma asszonynak, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetének, Magyarország egykori köztársasági elnöke feleségének a szava a biztosíték.
Kérjétek meg osztályfőnökötöket, igazgatótokat, hogy segítsen a pénz összegyűjtésében! Az iskolátoknak az összegyűjtött 100 forintokat október 31-ig a Katolikus Karitász 12011148-00124534-00800007 számlaszámra lehet átutalni, a közlemény rovatban feltüntetve, hogy „A csíksomlyói gyerekek népviseletére”. Az összegyűlt adományt a Katolikus Karitásszal együttműködve az Oktatásért Felelős Államtitkárság időben el fogja juttatni Csaba testvérhez.
Kezdjétek jótettel, segítségnyújtással az új tanévet! Örömteli gyűjtést, vidám, eredményes tanulást kívánunk minden tanulónak, diáknak:
Dr. Hoffmann Rózsa
oktatásért felelős államtitkár

Jó, tudom, ilyen pávabetiltós, alaptörvényasztalos időkben nem illik csodálkozni már semmin, de azért ezt az irományt mégsem lehet szó nélkül hagyni.
Ahogy Hoffmann Rózsa egy szintre helyezi a csíksomlyói gyerekek népviseletének ügyét a kolontári tragédiával, ahogy Böjte Csaba valóban önfeláldozó karitatív tevékenységét összemocskolja a saját álságos céljaival, az undorító, gyomorforgató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats