2014. január 14.

Plebejusok




A két kép között sok a hasonlóság.
Mindenekelőtt azonos a helyszín: Soponya, az állami vadászterület; azonos az alkalom, amelyből összegyűltek a résztvevők: vadászat; azonos a terítéknek nevezett díszlet: sok száz fácán.
Ami különbözik: a lelőtt állatokat más-más alakzatba fektették; a két fotó elkészülte között eltelt kb. 40-45 év; a második képen a katonás rendet felborítja az egyik résztvevő vadásszá avatási szertartása: megvesszőzik a fenekét a tréfás vadásztársak.
A fő különbség azonban a társaság összetétele. A felső fotón többek között Kádár János, Fehér Lajos, Gáspár Sándor és Biszku Béla járatja a szemét az áldozatain, míg az alsó fénykép szereplői közül név szerint ismerjük Habsburg-Lotaringiai Mihály főherceget, gróf Károlyi Lászlót és feleségét, Miklós liechtensteini herceget és feleségét, Oszter Sándor színészt és feleségét, Donatella Failoni zongoraművészt, valamint Lázár Jánost és feleségét. (Valószínűleg a két utóbbi úr pálcázza a földön fekvő Perényi Zsigmond miniszterelnökségi főtanácsadót, Lázár beosztottját.)
Ja és még egy hasonlóság: a két csapat vezetői, Kádár és Lázár, egyaránt meggyőződéses plebejusnak vallották-vallják magukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats