2010. szeptember 20.

Koki

A hírügynökségi jelentés szerint
Szűcs Gusztáv, a Fidesz-KDNP nagyecsedi polgármesterjelöltje egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy tanárként időnként kokit és nyakleveseket osztogat. Az ügyben belső vizsgálat indul a munkahelyén, egy mátészalkai iskolában.
Egy helyi lakossági fórumon felvett videó szerint Szűcs arról beszélt, hogy "nálunk még a Barossban azért egy-egy koki elcsattan, a gyereket is nyakon ütjük". A tanár a Független Hírügynökségnek azt mondta, az elhangzottak miatt nem kell szégyenkeznie, mert munkájával kapcsolatban soha semmilyen kifogás nem merült fel, se a diákok, se a szülők részéről.
Bugya László, a mátészalkai Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola igazgatója azt mondta, még ezen a héten belső vizsgálatot rendel el. Hozzátette, meg fogja hallgatni az ügyben érintett tanárt, illetve a diákönkormányzat vezetőjét is. Az igazgató szerint sem a szülőktől, sem a diákoktól nem hallott még olyat, hogy a kolléga bántott volna egyetlen gyereket is, pedig három éve vezeti az iskolát. "Azt érzem, hogy a kampány része a felfokozott hangulat, amelyben a kijelentés elhangzott. Ami rám tartozik ebből, az a belső vizsgálat, amelynek eredményéről várhatóan két hét múlva tudok beszámolni" - mondta.
Ezt jelentette tehát a hírügynökség.
Mindez pedig a következőket jelenti:
1. A polgármesterjelölt pedagógus semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy időnként kokikat és nyakleveseket osztogat gyerekeknek, sőt szemmel láthatóan büszke rá.
2. Az iskolaigazgató nem hiszi, hogy a polgármesterjelölt pedagógus valóban kokikat és nyakleveseket osztogatna időnként, szerinte csak felvág ezzel a polgármesterjelölt pedagógus.
2./a Ha ez az utóbbi igaz, akkor – mivel kampánygyűléseken a résztvevők szája íze szerint szokás beszélni – az iskolaigazgató meg van győződve arról, hogy tetszik a választópolgároknak, ha időnként kokikat és nyakleveseket osztogat beosztottja, a potenciális polgármester.
3. Az iskolaigazgató a belső vizsgálat eredményéról két hét múlva, azaz október 4-én számol be. Az önkormányzati választást október 3-án tartják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats