2010. szeptember 3.

Csupa nagybetűvel

Nagyon ciki, hogy állandóan Schmitt Pál a témám (na jó, szerencsére Hoffmann Rózsa is megszólalásra késztet néha), de mit tegyek, ha szinte naponta tesz olyat ez a magas, fess, jóképű ember, amit képtelen vagyok szó nélkül hagyni.
Pedig tulajdonképpen nem is szükséges magyarázat ehhez a friss hírhez:

Két új kitüntetést alapított Schmitt Pál államfő: a Köztársaság Elnökének Érdemérmét és a Köztársaság Elnökének Díszoklevele Érdeméremmelt.
A kitüntetések alapításáról szóló határozat szerint az érdemérem annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki "életútjával, szakmai tevékenységével kiemelkedő érdemeket szerzett, különösen a tudományok, az ifjúság nevelése, az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatása, a természeti környezet megóvása terén, valamint művészi alkotói és előadói, illetve a köz szolgálatában végzett tevékenységével". A díszoklevél érdeméremmel kitüntetést "a magyar nemzet közösségének szolgálatáért" emberek, intézmények vagy települések kaphatják meg.
Mindkét kitüntetést az államfő adományozza majd. Schmitt a határozatban rendelkezett a kitüntetések formájáról is. Az érdemérem aranyozott ezüst, a díszoklevélhez tartozó érem annál valamivel kisebb, és ezüst. Mindkettő előoldalán a magyar címer lesz címertartó angyalpárral, hátoldalukon pedig csupa nagybetűvel „Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérme”, illetve „Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök ezüstérme” felirat szerepel majd. Mindkét kitüntetéshez tartozik egy-egy kitűző is: angyalpár által tartott magyar címer.


Nemecsek Ernő nevét előbb csupa kisbetűvel, aztán - amikor jobban megismerték – csupa naggyal írták be a nagykönyvbe. Schmitt Pálnál mindez valószínűleg fordítva lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats