2014. november 29.

Hogyan jutott el Pokorni a kézlevágástól az apró, bosszantónak gondolt tényekig



2010 márciusában Pokorni Zoltán érdekeset mondott:

"Mindenkinek meg kell értenie, hogy ha kormányra kerülünk, nincs többé lopás. Aki először belenyúl a kasszába, le lesz vágva a keze." 

Meg is hatódtak az emberek széles e hazában egy tisztességesnek számító politikus kemény és kérlelhetetlen véleményétől, és valószínűleg csak a hozzám hasonló megátalkodottak akadtak meg egy pillanatra a "többé" szón. Merthogy ez azt jelentette, hogy eddig bizony loptak a fiúk, mármint Pokorni párttársai.

Aztán telt-múlt az idő, és ha Pokorni fenyegetése valóra vált volna, akkor valami ilyen fotó készült volna a kormányról (meg szinte az egész, elitnek nevezett társulatról), és nem győzték volna visszaphotoshopolni a jobb kezeket a képre:



Alighanem felismerte ezt Pokorni is (vagy felismertették vele), mert idén januárban Mohácson, egy rezsifórumon (igen, Pokornit, a hegyvidéki polgármestert és oktatáspolitikust Mohácsra küldte a Fidesz egy rezsifórumnak nevezett polgárbutításra) már finomított kissé:

"az [elszámoltatás] üzenete a most funkcióban lévő polgármestereknek, államtitkároknak, alpolgármestereknek, fideszes potentátoknak, hogy nincs nyúlkálás, mert nem lesztek kihúzva a szarból pártalapon. És aki lop, az le lesz csukva."  

Tehát a keze megmarad mindenkinek (helyes, nem is lett volna szép Kadhafit követnünk), de a szabadsága bizony nem - fogalmazta meg az új üzenetet Pokorni.

Ámde - bár az ország szétlopása soha nem látott intenzitással folyt tovább -, hogy, hogy nem, mégsem a fideszes potentátok kerültek előzetesbe vagy börtönbe ezután sem, hanem mindig csak mások.
Úgyhogy tegnap le is vonta a tanulságot az időközben módfelett megjuhászodott Pokorni:

„Ezek a kisebb-nagyobb ügyek, hogy ki milyen órát hord, ki hova jár pihenni vagy nyaralni, vagy hogy kinek mekkora a háza, ezek nyilván az elmúlt években is tudottak voltak, de nem érdekelt senkit. Nem kötődött össze ez a korrupció vádjával. Az Amerikai Egyesült Államok kitiltása óta viszont egy ilyen metszetbe rendeződik újra ez a sok apró, egyébként korábban csak bosszantónak gondolt tény."  "Nincsenek ilyen urizáló életvitelek, illetve nem szabad, mert nem engedheti meg magának egy felelős kormánytag, vezető politikus sem ezt a fajta urizálást, ami lehet, hogy korábban elment.” 

Tehát eddig is tudta mindenki ezeket az "apró, bosszantónak gondolt tényeket" - de most már úgy kell tenni, mintha nem lennének, mert a végén még korrupciónak fogják hívni a korrupciót, lopásnak a lopást. Ne urizáljunk ilyen feltűnően, akkor nem lesz semmi baj - mondja most feddőleg a megszelídült Pokorni. 

És a legszomorúbb az, hogy még így is ő az egyetlen a hatalom közelében, aki legalább ennyit mond, és nem hazudik a képünkbe röhögve, mint a többiek.


Update:
Sőt, már ezt az ejnyebejnyét is főbenjáró bűnnek tekintik, és Lázár János (Orbán magyar hangjaként) politikai kivégzéssel fenyegeti meg Pokornit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats