2010. december 12.

Jön a kilencedik

József Attila után 105 évvel Szalai Annamáriát és hatóságát is hamarosan beiktatják az alkotmányba.*

A fáradhatatlan, szemlátomást mindenhez értő és mindenre ráérő Rogán Antal ugyanis képviselői önálló indítványában akként kívánja módosítani az alkotmányt, hogy kerüljön bele: „A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Magyar Köztársaság elektronikus hírközlési piac felügyelő és ellenőrző szerve.” (Ennek a mondatnak így nincs értelme ugyan, minimum egy birtokviszony hibádzik, de sebaj, ugorgyunk!) „A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökét a miniszterelnök nevezi ki 9 évre”, valamint „Jogszabály a törvény, a kormányrendelet, […] a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendelete.”
Indoklásában előadja a polihisztor V. kerületi polgármester, hogy „A javaslat célja, hogy lehetőséget teremtsen a média és a hírközlés területén […] a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke számára (NB.: Rogán Antal itt már nagybetűvel írja az elnök szót, követve az államfői helyesírás irányelveit – a szerk.) olyan normák (rendelet) kibocsátására, amelyek […] aligha határozhatók meg törvényi szinten. […] A Hatóság függetlensége és autonómiája megköveteli, hogy az efféle szabályokat ne kormányrendelet vagy miniszteri rendelet tartalmazza.”
Lám, R. A. mindenre gondol. Még arra az egészen valószínűtlen esetre is, hogy a következő kilenc évben kormányváltás történne és az új kormány esetleg olyan rendeleteket hozna, amelyek nem felelnek meg Szalai Annamária NMHH-elnök tévedhetetlen és egyedül mérvadó ízlésének. Módosítsuk hát gyorsan az alkotmányt! (Az új parlament felállása óta ez lesz épp a kilencedik ilyen dobásunk.) Mi még könnyedén megtehetjük ezt, elvégre kétharmadunk van – az utánunk jövő parlament viszont még kétharmaddal sem változtathat az általunk készített alkotmányon, erről gondoskodunk.

* Lásd József Attila: Április 11: „1905-ben ígyen / Iktattak be az alkotmányba”.


2 megjegyzés:

  1. A legfrissebb hírek szerint egyelőre mégsem kerül be Sz. A. a jelenlegi alkotmányba, ki kell várnia az Orbán-félét, a szerethetőt. A dologban csak egy dolog a meglepő: ezek szerint van olyan önálló képviselői indítványként beadott alkotmánymódosító tervezet is, amelyet az adott honatya/-anya nem csak aláír (a kormány helyett), hanem tényleg maga talál is ki. Igaz, hogy - mint látható - rögvest elnyeri is méltó büntetését.

    VálaszTörlés
  2. Mégiscsak módosítják az alkotmányt Szalai Annamária kedvéért. Most legalább kiderült, hogy ki a második ember a Fideszben Orbán után. Navracsicsnak talán még a bronzéremért is meg kell küzdenie.

    VálaszTörlés

Free counter and web stats