2012. november 6.

Kedves vezetőink, ötvenévesen



Ha erre a linkre kattintunk, egy 1962-es rövidke filmhíradórészlet látható, amelynek a második részében megindító ünnepségnek lehetünk szemtanúi. Dobi István, a Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke – meleghangú méltatás kíséretében – a Szocialista Munka Hőse kitüntetést nyújtja át Kádár János miniszterelnöknek és MSZMP-főtitkárnak, az 50. születésnapja alkalmából.

Már csak néhány hónapot kell várnunk, és 2013. május 31-én hasonlóan szerény, bensőséges hangulatú összejövetelen fogja elmondani Áder János államelnök a  nemkevésbé színvonalas laudációját, az épp ötvenéves Orbán Viktor kormányfőt és Fidesz-elnököt köszöntve. Hogy milyen kitüntetést fog átadni, azt ma még nem tudni – nyilván alapítanak addigra egy olyat, amely csak egészen kivételes érdemekért adható, és csak egyetlen személy lehet a tulajdonosa.

Ha úgy alakulna, hogy addigra már nem Áder János lesz az elnök, hanem Orbán Viktor (tehát a kitüntető és a kitüntetett személye azonos), akkor az átadás koreográfiájának a megtervezése némi kihívást jelent ugyan, de Habony Árpád ezt is könnyedén megoldja majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free counter and web stats